Psalmen bij thema's of kernwoorden 

Theologische begrippen

Op deze pagina's staan ruim 300 thema's / kernwoorden. Bij elk kernwoord staan bijpassende psalmverzen.

De kernwoorden staan per letter op volgorde van het aantal psalmen wat er bij genoemd staat. Bovenaan de wat meer algemene thema's waar veel psalmen bij te vinden zijn. Onderaan de specifieker woorden waarbij soms maar een enkele psalm genoemd wordt.

Werkwijze

Klik op een letter om de lijst met thema's kernwoorden te zien.
Kies een kernwoord in de linkerkolom.
Klik daarna op een versnummer om het psalmvers te bekijken.

Zoeken in de kernwoorden

U kunt ook in de kernwoorden zoeken door een woord in het zoekvenster te typen. Er wordt gezocht naar de exacte zoekterm, ook al is dat een deel van het woord. Wilt u dat niet, dan kunt u een spatie achter de zoekterm typen.

Zoekacties en de resultaten daarvan worden vastgelegd, zodat we de mogelijkheden van Psalmboek.nl steeds verder kunnen optimaliseren. Missende kernwoorden die toch relevant zijn, worden toegevoegd en er worden bijpassende psalmen bij aangegeven.

Zoeken in de psalmverzen

Wilt u in de tekst van de psalmverzen zoeken, ga dan naar de pagina met psalmen.

Psalmen zingen met een orgel

Wilt u psalmen zingen bij een orgel, ga dan naar de pagina zingen

Samenzang psalmen

Het is nu ook mogelijk om samenzang van de psalmen te beluisteren. Het gaat om opnames van samenzang in een kerk met begeleiding van een kerkorgel.

Suggesties doorgeven

Mist u bij een bepaald kernwoord een psalmvers waarvan u vindt dat deze er toch bij past? Laat het weten via de knop 'suggestie doorgeven' onderaan het resultatenscherm bij de kernwoorden.

Verwijzen naar Psalmboek.nl

Wilt u het zingen van de Psalmen bevorderen bij een breder publiek? U kunt daar aan bijdragen door vanaf een website die u beheert een link te maken naar Psalmboek.nl. Verwijs bijvoorbeeld op de site van uw kerk of school naar een onderdeel wat voor uw doelgroep interessant is. Wij stellen dat bijzonder op prijs!

Sponsor:

Jongbloed Media

Bijbels met Psalmen

Bijbels Herziene Statenvertaling

Bijbels voor jongeren

Kinderbijbels

Uitgeverij Groen