Boeken over Psalmen en psalmberijmingen

Op deze pagina's treft u besprekingen aan van boeken over psalmen. Er is bijvoorbeeld een bespreking van de Studiebijbel. Het gaat dan om de delen van de Studiebijbel over de psalmen. Daarnaast zijn er diverse besprekingen, zoals het boek van C. S. Lewis getiteld "Gedachten over de Psalmen". Uitgeverijen kunnen contact opnemen met de redactie om een recensie van een boek over de psalmen te laten verzorgen.
 Koraalboek 150 Psalmen Boudewijn Zwart
Aan de lange traditie van het schrijven van koraalboeken heeft componist, organist, beiaardier en pianist Boudewijn Zwart zijn bijdrage geleverd. Het resultaat mag er zijn!
Rondom het kruis
In Rondom het kruis volgen we in zeven weken zeven (groepen) personen die tijdens Jezus` laatste uren op aarde om hem heen stonden.
Advent: een intense periode
Advent is een bijzondere periode in het jaar. Met Advent begint het kerkelijk jaar. Vol verwachting kijken we uit naar de komst van Christus.
Luther, aangenaam; ontmoet de reformator
Ik geef geen biografie, maar vertel wel over enkele belangrijke aspecten van Luthers leven. Aspecten die ook belangrijk waren voor Luther zelf.
Een gebed voor elke dag, november-december
Mijn Vader, aan U vertrouw ik deze nieuwe maand toe. Geef dat ik inzie hoe goed ik het heb, omdat ik op U vertrouwen mag. Laat mij Uw vrede smaken.
Daarom ga ik naar de kerk; gedachten over Gods huis als plaats van ontmoeting
Op deze dag roept Hij ons samen voor Zijn aangezicht. Het is de beste plaats om jezelf tegen te komen en anderen te ontmoeten; daar waar Hij Zichzelf bekendmaakt. 
Vrouw vandaag: terug naar Bijbelse paden
We hopen door dit boek te laten zien dat we medereizigsters zijn van vrouwen die met ons die aloude paden willen lopen. Die met ons zoeken naar wat waar is en goed.
Bijbels bidden: woorden van licht voor elke dag
Vasthouden aan kostbare beloften en pleiten op Gods Woord. Je hart uitstorten voor Hem Die geen bidder laat staan. Zo zou je het gebed kunnen omschrijven.
Ons Psalmboek - achtergronden en gebruik van het kerkboek van 1773
Samenvattende recensie van het boek `Ons Psalmboek - achtergronden en gebruik van het kerkboek van 1773`
Bijbel met Uitleg - recensie
Recensie van de Bijbel met Uitleg; een Bijbeluitgave op basis van de Statenvertaling waarbij uitleg is toegevoegd voor jongeren van ongeveer 16 jaar. Bijbel met uitleg bestellen.
Wat er in de Bijbel staat - liedbundel kinderevangelisatie
Wat er in de Bijbel staat - Een liedbundel voor kinderevangelisatie en gebruik in de klas.
Studiebijbel (SBOT) Psalmen I - recensie
Bespreking van 'Psalmen I' Deel 7 uit de serie van de Studiebijbel Oude Testament (SBOT) van het Centrum voor Bijbelonderzoek (CvB). Bijbelcommentaar op het Oude en Nieuwe Testament.
Studiebijbel (SBOT) Psalmen II - recensie
Bespreking van 'Psalmen II' Deel 8 uit de serie van de Studiebijbel Oude Testament (SBOT).
Davids soete lier - vijf eeuwen nederlandse psalmberijmingen
Davids soete lier - vijf eeuwen nederlandse psalmberijmingen - drs. A. Ros. Een uitgebreid standaardwerk over nederlandse psalmberijmingen.
Dicht Bij Ons - Overdenkingen bij de Psalmen
Dicht Bij Ons - Overdenkingen bij de Psalmen door Hetty Lalleman
De Nieuwe Psalmberijming
30 Psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming. Recensie van De Nieuwe Psalmberijming. Bestellen van De Nieuwe Psalmberijming kan ook via deze pagina.
Uitgebreide vertaling van de Psalmen - Erik Smith
Uitgebreide vertaling van de Psalmen - Erik Smith.
Jongerenbijbel HSV
Jongerenbijbel HSV: recensie van de HSV Jongerenbijbel van uitgeverij Jongbloed. ISBN 978 90 6539 373 9,�Uitgeverij Royal Jongbloed. Bestellen kan onderaan deze recensie.
HSV Studiebijbel
Recensie van de HSV Studiebijbel, De HSV Studiebijbel bevat de Bijbeltekst in de Herziene Statenvertaling, met daarbij een uitgebreid notenapparaat, tekeningen, kaarten en schema�s.
C.S. Lewis - Gedachten over de Psalmen
Recensie over het boek Gedachten over de Psalmen van C.S. Lewis waarin hij een aantal thema's uit het Psalmenboek behandelt, zoals vloekpsalmen
Psalmen beter begrijpen - Niels de Jong
Psalmen beter begrijpen - en groeien in gebed door Niels de Jong
Psalmen voor Nu
Bespreking van het project Psalmen voor Nu
Psalmberijming ds. C.J. Meeuse - recensie psalmboek.nl
Psalmberijming ds. C.J. Meeuse - een recensie van de psalmberijming van dominee C.J. Meeuse. Een eigentijdse berijming van de psalmen.
Uitleg van de berijmde psalmen
Tips voor goede boeken over de psalmen. De auteur geeft van iedere psalm een korte samenvatting en licht de moeilijk woorden en uitdrukkingen toe.

Sponsor:

Jongbloed Media

Bijbels met Psalmen

Bijbels Herziene Statenvertaling

Bijbels voor jongeren

Kinderbijbels

Uitgeverij Groen