Psalmen online

Berijming 1773

Hier kunt u online zoeken in de psalmen in de berijming van 1773. Kies een psalm in de linkerkolom om de psalm te lezen. Klik op een vers en u krijgt de gekoppelde kernwoorden te zien.

Tevens kunt u vanaf een psalmvers naar de pagina zingen. U kunt dan het betreffende psalmvers zingen bij uw PC of bij een digitaal schoolbord.

Zoeken in de tekst van berijmde psalmen

U kunt deze pagina's als concordantie gebruiken door een zoekwoord te typen in het zoekvak boven de linkerkolom.

Er wordt in te de tekst van de psalmen gezocht naar de exacte term zoals u die intypt, ook als een deel van deze zoekterm gevonden wordt. Wilt u dat niet, type dan een spatie achter het betreffende woord.

Concordantie berijmde psalmen

Deze zoekfunctie vervangt het complete boek "Concordantie van de berijmde psalmen van 1773" van J.W. Pieper en J.M. Coops.

Een verschil met deze concordantie is wel dat in de concordantie van Pieper en Coops de werkwoorden in de psalmen tot één hoofdwerkwoord zijn teruggebracht. 

Zoeken op trefwoord of thema

Staat een bepaald woord niet in de psalmen, kijk dan eens bij de kernwoorden of er rond dat thema psalmen zijn.

Samenzang psalmen

Het is nu ook mogelijk om samenzang van de psalmen te beluisteren. Het gaat om opnames van samenzang in een kerk met begeleiding van een kerkorgel.

Verwijzen naar Psalmboek.nl

Wilt u het zingen van de Psalmen bevorderen bij een breder publiek? U kunt daar aan bijdragen door vanaf een website die u beheert een link te maken naar Psalmboek.nl. Verwijs bijvoorbeeld op de site van uw kerk of school naar een onderdeel wat voor uw doelgroep interessant is. Wij stellen dat bijzonder op prijs!

Sponsor:

Jongbloed Media

Bijbels met Psalmen

Bijbels Herziene Statenvertaling

Bijbels voor jongeren

Kinderbijbels

Uitgeverij Groen