Header hompagina

Psalmen online zoeken op thema

Psalmen op Psalmboek.nl

Met behulp van deze site kunt u eenvoudig en snel de juiste psalmen bij een bepaald thema of kernwoord zoeken.

U kunt de psalmen ook meezingen onder begeleiding van een orgel. Hierbij is gebruik gemaakt van Hauptwerk.

Het onderdeel "zingen" wordt veel gebruikt in het onderwijs in combinatie met een digitaal bord.

Uitleg video's bij de Heidelbergse Cathechismus

Bij elke zondag van de Heidelbergse Cathechismus zijn nu uitlegvideo's geplaatst. Ze zijn gemaakt door Peter Dirksen en bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Samenzang psalmen

Het is nu ook mogelijk om samenzang van de psalmen te beluisteren. Het gaat om opnames van samenzang in een kerk met begeleiding van een kerkorgel.

Kernwoorden

Er zijn ruim 500 thema's / kernwoorden waaruit u kunt kiezen. U ziet bij elk thema bijpassende psalmen. De lijst met thema's wordt voordurend uitgebreid op basis van de ingevoerde zoekwoorden. Kijk ook eens bij het uitgebreide artikel met 10 veelgestelde vragen over de Psalmen.

Psalmen 1773 en gezangen

Bij de tab 'Psalmen'  is de tekst van alle 150 psalmen te vinden. Dit onderdeel kunt u als concordantie gebruiken door de zoekfunctie. Bij de psalmen is ook de betreffende onberijmde psalm weergegeven. Daarnaast zijn de tien gezangen uit het psalmboek opgenomen.

Psalmen op beginregel

De psalmen op beginregel maken het mogelijk om snel aan de hand van een beginregel die u weet, de tekst van het juiste vers op te zoeken.

Achtergrond

Kijk ook eens bij de achtergrondartikelen over de Psalmen. Hier gaat het bijvoorbeeld over Hebreeuwse Poëzie of over geweldsteksten in de psalmen. Ook is er een uitgebreide studie over psalmen en gezangen beschikbaar en treft u parterbijdragen aan. Heb je vragen over geloof of ethische thema's, kijk dan eens bij Refoweb, de christelijke jongerencommunity. Er is ook een mooie online leeromgeving voor het onderwijs beschikbaar.

Boeken over psalmen

Op deze site treft u een beschrijving aan van een aantal boeken over de psalmen, zoals de Bijbel met uitleg. Middels een duidelijke recensie krijgt u inzicht in de bruikbaarheid van de diverse boeken. Zo worden bijvoorbeeld ook de psalmen voor nu en de HSV Jongerenbijbel beschreven.

Belijdenissen

Sinds enige tijd staan ook de drie formulieren van enigheid op Psalmboek.nl. Het gaat dan om de Heidelbergse Catechismus, de Nederlandse Geloofsbelijdenis en de Dordtse Leerregels. Deze belijdenissen worden ook gekoppeld aan de kernwoorden, zodat er gemakkelijk bijpassende psalmen bij gezocht kunnen worden.


Sponsor:

Jongbloed Media

Bijbels met Psalmen

Bijbels Herziene Statenvertaling

Bijbels voor jongeren

Kinderbijbels

Uitgeverij Groen