Header hompagina

Psalmen online zoeken op thema: psalmen concordantie

Psalmen op Psalmboek.nl

Met behulp van deze site kunt u eenvoudig en snel de juiste psalmen bij een bepaald thema of kernwoord zoeken.

U kunt de psalmen ook meezingen onder begeleiding van een orgel. Hierbij is gebruik gemaakt van Hauptwerk.

Het onderdeel "zingen" wordt veel gebruikt in het onderwijs in combinatie met een digitaal bord.

Kernwoorden

Er zijn ruim 500 thema's / kernwoorden waaruit u kunt kiezen. U ziet bij elk thema bijpassende psalmen. De lijst met thema's wordt voordurend uitgebreid op basis van de ingevoerde zoekwoorden.


Psalmen RD


Psalmen 1773 en gezangen

Bij de tab 'Psalmen'  is de tekst van alle 150 psalmen te vinden. Dit onderdeel kunt u als concordantie gebruiken door de zoekfunctie. Bij de psalmen is ook de betreffende onberijmde psalm weergegeven. Daarnaast zijn de tien gezangen uit het psalmboek opgenomen.

De Nieuwe Psalmberijming

Kent u "De Nieuwe Psalmberijming"? De stichting Dicht bij de Bijbel werkt sinds begin 2014 aan een nieuwe psalmberijming in eigentijdse taal. De psalmen die af zijn, staan op Psalmboek.nl op de pagina zingen onder de afkorting DNP. Er komen regelmatig nieuwe psalmen bij.

Psalmen op beginregel

De psalmen op beginregel maken het mogelijk om snel aan de hand van een beginregel die u weet, de tekst van het juiste vers op te zoeken.

Achtergrond

Kijk ook eens bij de achtergrondartikelen over de Psalmen. Hier gaat het bijvoorbeeld over Hebreeuwse Poëzie of over geweldsteksten in de psalmen. Ook is er een uitgebreide studie over psalmen en gezangen beschikbaar.

Boeken over psalmen

Op deze site treft u een beschrijving aan van een aantal boeken over de psalmen, zoals de Bijbel met uitleg. Middels een duidelijke recensie krijgt u inzicht in de bruikbaarheid van de diverse boeken. Zo worden bijvoorbeeld ook de psalmen voor nu en de HSV Jongerenbijbel beschreven.

Belijdenissen

Sinds enige tijd staan ook de drie formulieren van enigheid op Psalmboek.nl. Het gaat dan om de Heidelberger Catechismus, de Nederlandse Geloofsbelijdenis en de Dordtse Leerregels. Deze belijdenissen worden ook gekoppeld aan de kernwoorden, zodat er gemakkelijk bijpassende psalmen bij gezocht kunnen worden.

Over psalmboek.nl

Contact

Copyright 2020


Sponsor: Erdee Media Groep